fbpx

Voer uw zoekwoorden in

LEKKER EN VERANTWOORD GENIETEN VAN DE FEESTDAGEN – #3 DADEL-KOKOS SNEEUWPOPPETJES

LEKKER EN VERANTWOORD GENIETEN VAN DE FEESTDAGEN – #3 DADEL-KOKOS SNEEUWPOPPETJES

Vanochtend sta ik voor Jasper’s kamer en klop aan de deur. Ik loop zijn kamer binnen en hij kijkt mij nog een beetje slaapdronken aan.

Maar geen 10 seconden later verschijnt een grote glimlach op zijn gezicht en hij strekt zijn armen naar mij uit.

Ik haal hem uit bed en krijg daarvoor een dikke knuffel van hem. Een heeeeele lieve knuffel, heerlijk warm en vol liefde.

Over mijn schouder kijkend ziet hij zijn pietenpak hangen en hij vraagt vol verwachting aan mij of hij het weer aan mag.

Als ik zeg dat het mag, wordt zijn glimlach nog groter en maakt hij zich los uit mijn armen om het pietenpak te pakken. Zo mooi om te zien hoe hij zich in kan leven in het verhaal van Sinterklaas.

Als ik Jasper zo zie genieten, brengt het mijn eigen mooie herinneringen aan de feestdagen weer naar boven.

Ik ben opgegroeid in een sneeuwrijke regio en verbind de feestdagen dan ook met sneeuw. Ik kan me nog heel goed herinneren dat ik als klein meisje samen met mijn broer en vader de allermooiste sneeuwpoppen bouwde. Elke keer dat er nieuwe sneeuw viel. En elke keer was het een feest.

Ik zie het nog voor me: dik ingepakt rollen we dan samen de sneeuw tot hele grote ballen. Mijn vader zet de sneeuwballen op elkaar en samen versieren wij onze sneeuwpop.

Als we klaar zijn, gaan mijn broer en ik een paar stappen naar achteren en bewonderen ons kunstwerk. Wij kijken elkaar glimlachend aan. Wat zijn wij trots! In onze ogen is het de allermooiste sneeuwpop van de hele wereld.

Deze herinnering was het die mij inspireerde tot het derde recept van mijn lekkere en verantwoorde (bak)recepten voor de feestdagen. Namelijk de DADEL-KOKOS SNEEUWPOPPETJES. Een heerlijk zachte smaak. En wie weet: wellicht ook een herinnering aan je eigen kindheid?

Ben je benieuwd naar mijn lekkere en verantwoorde (bak)recepten voor de feestdagen?

Je vindt de bereidingsvideo op mijn LittleFoodLover YouTube kanaal.

Liefs, Kate

Related Posts