fbpx

Voer uw zoekwoorden in

LEKKER EN VERANTWOORD GENIETEN VAN DE FEESTDAGEN – #1 KRUIDNOTEN

LEKKER EN VERANTWOORD GENIETEN VAN DE FEESTDAGEN – #1 KRUIDNOTEN

Afgelopen zondag middag sta ik midden in een drukke supermarkt. Het valt mij op dat er dit jaar nog meer stapels Sinterklaas en kerst snoep in de gangpaden staan dan vorig jaar.

Ik vind het stiekem jammer dat het hier in de supermarkt vooral lijkt te gaan om zo veel mogelijk snoep. Ik wil graag dat mijn kinderen Jasper en Daan de feestdagen niet gaan associëren met bergen snoep, maar gaan ervaren als een tijd van aandacht, knusheid en heerlijke geuren van zelfgebakken lekkernijen.

Die gedachte inspireert mij om dezelfde dag nog zelf kruidnoten te gaan bakken.

Thuis aangekomen meng ik snel de ingrediënten van mijn kruidnoten recept door elkaar en maak er kleine balletjes van. De kinderen mogen daarna helpen om de balletjes een beetje plat te drukken, zodat ze de vorm van kruidnoten krijgen.

Al na een paar minuten in de oven verspreidt zich een heerlijke geur van speculaaskruiden door de hele ruimte. En ik kan niet wachten totdat ik de ovendeur open mag doen en deze geur nog intenser wordt.

Getriggerd door deze heerlijke geur komen mijn kinderen naar de keuken om te kijken of de kruidnoten al klaar zijn. Vol verwachting stralen hun ogen en er heerst een gezellige sfeer van geborgenheid.

Ik ervaar het als een cadeau dat ik vandaag niet alleen hun smaak mag prikkelen, maar dat al onze zintuigen worden gestimuleerd. We voelen het deeg, we ruiken de geur, we zien hoe het deeg een kruidnoot wordt en we proeven natuurlijk. Hmmm.

Deze momenten, die zal ik mij altijd blijven herinneren. En deze intense smaken, die zijn in geen supermarkt te koop.

 

Krijg jij ook al zin in deze fijne sfeer bij jou thuis?

 

Bekijk de bereidingsvideo voor deze lekkere en verantwoorde kruidnoten op mijn LittleFoodLover YouTube kanaal.

 

Liefs, Kate

Related Posts