fbpx

Voer uw zoekwoorden in

– ETEN VOLGENS DE SEIZOENEN – November

– ETEN VOLGENS DE SEIZOENEN – November

De knusse periode van het jaar is nu echt begonnen. Thuis gaan de kaarsjes aan, de bladeren van de bomen schitteren in prachtige herfstkleuren.

We krijgen zin in ander eten dan in de zomer. Voor veel volwassenen en kinderen gaat nu de voorkeur uit naar warm, voedend eten. We krijgen opeens weer zin in stamppot en erwtensoep. En seizoensgebonden eten sluit perfect aan bij wat jouw lichaam en het lichaam van je kind op dit moment nodig heeft.

Speciaal voor jullie heb ik een lijstje met heerlijke groenten en kruiden samengesteld die in November worden geoogst. En ik daag je uit  om een paar van deze groenten of kruiden op je boodschappenlijst voor komende week te zetten.

Ze zijn nu namelijk niet alleen extra vers, voedzaam en smaakvol, maar ook extra voordelig te verkrijgen.

Laat je kind in de supermarkt een seizoensgroente uitkiezen en bekijk samen op het bordje waar de groente werd geteeld. Dat vinden ze leuk om te doen en het betrekken van kinderen in het kiezen van groente of de bereiding daarvan verhoogt de kans, dat het eten met smaak door je kind wordt gegeten. Eet smakelijk.

SEIZOENSGROENTEN: Aardappelen, andijvie, bleekselderij, bloemkool, boerenkool, broccoli, Chinese kool, courgette, groene selderij, knolselderij, paddenstoelen, paksoi, pastinaak, pompoen, prei, raap, rammenas, rode biet, rode kool, savooiekool, schorseneren, spruiten, uien, veldsla, venkel, witlof, witte kool,  wortelen en zuurkool.

PADDENSTOELEN die op je boodschappenlijst in november niet mogen ontbreken zijn cantharellen, champignons (witte of kastanje champignons), eekhoorntjesbrood, oesterzwammen, portobello, (Chinese) shiitake en/ of truffel

Gecombineerd met de SEIZOENSKRUIDEN bonenkruid, oregano, rozemarijn, salie, tijm of selderie/ selderij tover je de overheerlijkste seizoensgerechten op tafel.

 

WIL JE WETEN WAT JE KAN DOEN DAT JE KIND DEZE HEERLIJKE SMAKEN LEERT WAARDEREN?

Lees dan HIER mijn 5 GRATIS TIPS HOE JE VAN JE KIND EEN GOEDE ETER KUNT MAKEN.

 

Liefs, Kate

Related Posts