fbpx

Voer uw zoekwoorden in

– ETEN VOLGENS DE SEIZOENEN – Januari

– ETEN VOLGENS DE SEIZOENEN – Januari

Ik zal ze missen, de lichtjes.

Ze brengen in de donkere maanden altijd zo’n mooie sfeer met zich mee. Maar vandaag is de laatste dag van de ‘lichtjesmaand’ – zoals ik december vaak noem.

Wij sluiten het jaar af met mooi vuurwerk en luiden het nieuwe jaar in.

Veel mensen hebben na de feestdagen behoefte aan gezonder en bewuster eten.

Een heel goede manier om hiermee te starten is om volgens de seizoenen te gaan eten. Seizoensgroenten zijn namelijk niet alleen extra vers, voedzaam en smaakvol, maar ook extra voordelig te verkrijgen.

Om deze stap voor jou makkelijker te maken, heb ik een lijstje met heerlijke groenten en kruiden samengesteld die in januari worden geoogst. Waaruit je in weinig tijd lekkere maaltijden kan toveren.

SEIZOENSGROENTEN: Aardappelen, knolselderij, paddenstoelen, pastinaak, pompoen, prei, raap, rammenas, rode biet, rode kool, savooikool, schorseneren, spruiten, uien, veldsla, witlof, witte kool en wortelen.

PADDENSTOELEN die op je boodschappenlijst in januari niet mogen ontbreken zijn akkerpaddenstoelen, witte beukenzwammen, bundelzwammen, cantharellen (grijze en trechtercantharellen), shiitake, eekhoorntjesbrood, oesterzwammen (gele, roze en koningsoesterzwammen), champignons (kastanje en wit), portobello of truffel.

Gecombineerd met de SEIZOENSKRUIDEN laurier, oregano, peterselie, rozemarijn, salie, tijm en winterdragon tover je de overheerlijkste seizoensgerechten op tafel.

Wil je samen met je kind van deze heerlijke smaken genieten? In mijn eBook geef ik je 5 praktische tips hoe je van je kind een makkelijke eter kan maken. Omdat ik het jou van harte gun om samen met je gezin van alle mooie en pure dingen in het leven te genieten.

~ DOWNLOAD HET EBOOK HIER.

Ik wens jou en je gezin een gelukkig 2019 toe! Een jaar dat gekenmerkt is door innerlijke rust, gezondheid en genieten.

Heel veel liefs, Kate

Related Posts