fbpx

Voer uw zoekwoorden in

– ETEN VOLGENS DE SEIZOENEN – Februari

– ETEN VOLGENS DE SEIZOENEN – Februari

– ETEN VOLGENS DE SEIZOENEN – Februari

Het lijkt net alsof je een andere wereld induikt.

Als de lichtjes die je in december overal ziet verdwijnen, begint een ander soort winter.

Heb jij dat ook dat je niet kunt wachten totdat de dagen langer worden en de lucht weer helder en blauw?

Vandaag, 31 januari 2019 is zo een dag. Grijze regenwolken hebben even plaats gemaakt voor witte wolken en blauwe lucht.

Ik zit in mijn relaxstoel deze blog te schrijven. In de serre. Om zeker te zijn dat ik geen zonnestraal mis. En ik voel een hele fijne energie door mijn hele lichaam stromen. Dat is genieten.

Ook op culinair gebied valt in februari weer veel te genieten. Groenten, die in februari worden geoogst kunnen ons ook een fijne energie geven. Met name als de dagen nat en grijs zijn.

Geniet in februari van de volgende SEIZOENSGROENTEN:

Aardappelen, groene selderij, knolselderij, paddenstoelen, pastinaak, pompoen, prei, raap, rammenas, rode biet, rode kool, savooikool, schorseneren, spruiten, uien, veldsla, witlof, witte kool en wortelen.

PADDENSTOELEN die op je boodschappenlijst in februari niet mogen ontbreken zijn akkerpaddenstoel, beukenzwam (wit) , bundelzwam, cantharel (grijze cantharel, trechtercantharel), champignon (witte champignon of kastanje champignon), eekhoorntjesbrood, oesterzwam (geel, roze, koningsoesterzwam), portobello, shiitake of truffel.

SEIZOENSKRUIDEN zijn: laurier, oregano, peterselie, rozemarijn, salie, tijm of winterdragon vormen een ideale combinatie met de groenten die februari ons schenkt.

Geniet!

Heel veel liefs, Kate

Related Posts