fbpx

Voer uw zoekwoorden in

– ETEN VOLGENS DE SEIZOENEN – December

– ETEN VOLGENS DE SEIZOENEN – December

Vanochtend werd ik wakker en zie op mijn mobiel dat het alweer 1 december is. Daar is hij dan. De laatste maand van dit jaar.

Een hele bijzondere maand, die naast al het moois ook een bepaalde lading drukte met zich mee brengt. Voor onszelf maar ook voor onze kinderen.

Door al de drukte en de hectiek in deze maand hebben wij juist behoefte aan rust, geborgenheid, en warmte.

Kaarsjes aan en lekker opwarmen met een kopje soep of een hartige maaltijd.

Speciaal voor jullie heb ik een lijstje met heerlijke groenten en kruiden samengesteld die in December worden geoogst. Waaruit je zulke lekkere maaltijden kunt toveren.

De seizoensgroenten zijn nu namelijk niet alleen extra vers, voedzaam en smaakvol, maar ook extra voordelig te verkrijgen.

SEIZOENSGROENTEN: Aardappelen, andijvie, groene selderij, knolselderij, paddenstoelen, pastinaak, pompoen, prei, raap, rammenas, rode biet, rode kool, savooikool, schorseneren, spruiten, uien, veldsla, witlof, witte kool, wortelen.

PADDENSTOELEN die op je boodschappenlijst in november niet mogen ontbreken zijn akkerpaddenstoelen, cantharellen, champignons (witte of kastanje champignons), eekhoorntjesbrood, oesterzwammen (gele, roze en koningsoesterzwammen), portobello, shiitake, truffel en/ of beukenzwammen.

Laat je kind in de supermarkt uit deze seizoensgroenten kiezen en bekijk samen op het bordje waar de groente werd geteeld. Dat vinden ze leuk om te doen en het betrekken van kinderen in het kiezen van groente of de bereiding daarvan verhoogt de kans, dat het eten met smaak door je kind wordt gegeten.

Gecombineerd met de SEIZOENSKRUIDEN bonenkruid, oregano, rozemarijn, salie, tijm of selderie/ selderij tover je de overheerlijkste seizoensgerechten op tafel.

 

WIL JE WETEN WAT JE KAN DOEN OM JE KIND DEZE HEERLIJKE SMAKEN TE LEREN WAARDEREN?

Lees dan mijn 5 GRATIS TIPS, HOE JE VAN JE KIND EEN MAKKELIJKE ETER KUNT MAKEN HIER.

 

Eet smakelijk!

Liefs, Kate

Related Posts